soms kan het eenvoudig zijn

Soms kan het eenvoudig zijn

Soms kan talentgericht werkgeverschap eenvoudig zijn.

Zoals bij een medewerker die  ik laatst gecoacht heb, een mechanical engineer, die moeite had om zijn concentratie in zijn werk langere tijd vast te houden. 

We hebben het samen onderzocht

We hebben het samen onderzocht. En het vasthouden van concentratie bleek voor hem vooral lastig te zijn bij detailwerk. Dat ging hem ook niet goed af.

Zolang het over het meer grove schetsmatige werk en rekenen ging, speelde het concentratieprobleem niet. Daar blonk hij juist in uit, zei zijn baas. 

 

Om het verhaal kort te houden

Om het verhaal kort te houden: de medewerker bleek een collega te hebben, die wel goed was in detailwerk en dat juist graag deed… en daar dus het talent voor had. 

 

De oplossing

De oplossing werd gevonden in:

  • Afspraken met deze collega om hem meer op het detailwerk in te zetten, zodat de medewerker zelf zich meer op het grove schetsmatige werk kon richten. En hen meer als team te zien, omdat de praktijk het strikt scheiden van grof en fijnmazig werk niet altijd toelaat. 
  • Een leidinggevende die dit ook wilde stimuleren en aangaf dat de medewerker er altijd bij haar voor aan kon kloppen als dat nodig was.

 

Job carving

Talentgericht werken, of job carven zoals in dit geval in een notedop. Het kan eenvoudig zijn, als je de collega’s en de talenten ervoor in huis hebt. Maar je moet ze wel kennen!

 

Meer weten?

Wil je meer weten over wat talentgericht werkgeverschap inhoudt? Neem dan contact op. Schrijf je ook vooral in voor de tweewekelijkse Talenttip, samen met het gratis Ebook ‘Werken met Talent’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven