werk-prive balans

Hoe kunnen managers de werk-privé balans verbeteren?

Bij het verbeteren van de werk privé balans wordt vaak gedacht aan flexibele werktijden in combinatie met thuiswerken en flexibele werkplekken.

Niet elke taak kan echter flexibel zijn. Je kunt immers niet op afstand naar een patiënt gaan of vanuit een café in de fabriek werken. Flexibele werktijden passen daar niet echt goed bij.

 

Het kan ook anders

Het kan echter ook anders. Gallup heeft onderzocht dat een goede werk-privé balans meer gebaat is met realistische prestatiedoelen dan met flexibele werktijdregelingen. In de VS althans geeft het merendeel van de werknemers dat aan. En dat is iets wat elke manager kan bereiken.

 

Hoe stel je realistische doelen?

Als manager kun je twee dingen doen om realistische doelen te stellen:

  1. Betrek medewerkers bij het opstellen ervan. Dan kunnen eventuele onduidelijkheden erin meteen besproken worden en zullen medewerkers ze als meer realistisch ervaren. Ze weten beter wat van hen verwacht wordt en ze ervaren meer eigenaarschap en controle over hun prestaties. In het algemeen presteren werknemers dan beter.
  2. Bespreek wat het niet halen van doelen betekent. Werknemers moeten zich bewust zijn van zowel de positieve als negatieve gevolgen van hun prestaties. Neem als manager de tijd om dit uit te leggen. Bijvoorbeeld: “Deze promotie of bonus X krijg je alleen als je doel Y behaalt’.

Gesprekken zoals deze bieden werknemers doelen om hun pijlen op te richten. En om de obstakels daarin samen met hun manager duidelijk te krijgen. Dat biedt perspectieven voor oplossingen en minder verrassingen onderweg.

 

Nog meer voordelen van realistische doelen

Het stellen van realistische doelen heeft ook andere voordelen.

  • Het voorkomt onethisch gedrag dat kan ontstaan als er te veel druk staat, verwachtingen niet duidelijk zijn en de gevolgen van het niet halen van doelen als oneerlijk ervaren worden.
  • Werknemers vertrekken minder snel. Tenminste, in het onderzoek van Gallup zeggen meer werknemers dat ze dan ze dan langer bij hun huidige werkgevers willen blijven werken.
  • Werknemers bevelen hun werkgever vaker aan anderen aan.

Het stellen van realistische doelen leidt dus tot een schat aan voordelen voor bedrijven. Maar het kan werknemers vooral ook een gevoel van autonomie en een evenwichtig leven bieden.

Gallup laat zien dat de balans tussen werk en privé niet alleen gaat om toestemming om vanuit een coffeeshop te werken of om vroeg op vrijdag te vertrekken. Het gaat om controle en eigenaarschap over het werk dat je doet. En dat zijn kwaliteiten die inherent zijn aan de werkplek zelf.

 

Wil je hier meer over weten?

Neem dan contact op of schrijf je in voor de Talenttip. Dan krijg je elke twee weken tips zoals deze en ontvang je meteen het Ebook ‘Werken met talent’ gratis.

Dit artikel is een bewerking en vertaling van “Do Your Managers Know How to Improve Work-Life Balance?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven