Open post
milllennials

Millennials zijn goed voor bedrijven

Millennials en oudere werknemers verschillen minder van elkaar dan we vaak denken. Maar waarin ze anders zijn, zijn ze heel anders dan oudere werknemers. Deze verschillen gaan, nu millennials ouder worden, het bedrijfsleven veranderen.

Is dat goed? Volgens Gallup wel. Zij hebben het uitgezocht en komen tot de conclusie dat wat millennials willen goed is voor bedrijven.

Lees verder “Millennials zijn goed voor bedrijven”

Open post

Waardevol veranderen

“Waarom zou ik dingen voor anderen bedenken, als ze dat beter zelf kunnen doen?” Deze gedachte lag al aan de basis van mijn keuze voor de studie bedrijfskunde en om voor ondernemingsraden en vakbonden te werken. Later, in Suriname, vroegen indianen mij of ik geld in wilde zamelen voor een school voor hen. Mijn eerste vraag was: “Wat kunnen jullie zelf al doen?”.

Vandaag de dag probeer ik managers en ondernemers ook zover te krijgen om medewerkers meer zelf aan zet te laten zijn.

Lees verder “Waardevol veranderen”

Open post
Innoveren

Vijf tips om te innoveren als ondernemer

Wie momenteel ‘business as usual’ denkt nu het goed gaat, komt binnen een paar jaar van een koude kermis thuis. De tijden zijn veranderd. Innoveren als ondernemer blijft nodig om de concurrentie voor te blijven en aan de veranderende en steeds specifiekere vraag in de markt te voldoen.

Een van de vragen die werkgevers dan vaak stellen is: ‘Hoe kunnen we meer ondernemende en innovatieve mensen vinden?’

Lees verder “Vijf tips om te innoveren als ondernemer”

Open post

Procesverbetering met de mens centraal

Procesverbetering wordt vaak vereenzelvigd met methoden zoals Lean, TPM, Six Sigma, World Class Manufactoring, 5S en 6S. Deze methoden vormen de main stream in de procesverbetering. 

Over Appreciative Inquiry als methode om processen te verbeteren hoor je niet vaak. Dit terwijl deze methode veel potentie heeft en een goed vliegwiel biedt om duurzaam te veranderen.
Lees verder “Procesverbetering met de mens centraal”

Open post
talent zien

Hoe kun je het talent in je medewerkers leren zien?

Veel mensen weten niet wat hun eigenlijke talenten zijn. Zij kunnen experts zijn in hun vak, maar als je hen vraagt om hun talenten te beschrijven staan ze met de mond vol tanden. Als je hen vraagt: “Waar ben je werkelijk goed in? En ken je je beperkingen?” staren ze je met glazige ogen aan. 

Als iemand zelf niet goed weet wat zijn of haar talenten zijn, hoe kun je daar dan achter komen? Zodat je de goede mensen aanneemt en mensen op de juiste plek krijgt?

Lees verder “Hoe kun je het talent in je medewerkers leren zien?”

Posts navigation

1 2 3 4 5 6
Scroll to top